Vepřová játra na cibuli a slanině

Suroviny:

  • 300g vepřová játra játra
  • 500g cibule
  • 400 -300g anglická slanina
  • sůl
  • pepř mletý

Dále dle chuti:

  • majoránka
  • drcený kmín
  • nasekaný česnek

Postup přípravy receptu:

  1. Vepřová játra, slaninu a cibuli nakrájíme na slabé plátky. Na rozpálenou pánev dáme anglickou slaninu (je-li libová, přidáme lžíci oleje) a necháme ji hezky vypéct dozlatova.
  2. Pak ke slanině přidáme játra, která též opečeme a nakonec cibuli (té trvá opečení nejdéle). Když je cibule orestovaná, je hotovo. Pak už jen osolit, opepřit a můžeme podávat.
  3. Dochutit můžeme i majoránkou, drceným kmínem nebo česnekem.
  4. Podáváme s čerstvým chlebem a vychlazeným pivem.