
Suroviny:
- 4x plátek hovězí maso
- 1špetka sůl
- 1špetka pepř mletý
- 4lžíce rostlinný olej nebo sádlo
- 1ks cibule velká
- 1špetka paprika – sladká
- vepřový vývar nebo z masoxu
- 250g houby čerstvé nebo mražené
- 0,3l zakysaná smetana
- 1lžička hladká mouka
Postup přípravy receptu:
- Plátky po obvodu nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a prudce opečeme na tuku. Vyjmeme a do tuku po mase přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme do růžova. Zaprášíme paprikou, přilijeme trochu vývaru, provaříme a přidáme zpět opečené plátky masa a dusíme za občasného podlévání vývarem témeř do měkka. Potom přidáme na plátky nakrájemé houby (podle chuti opepříme a dosolíme) a dusíme, až je maso i houby měkké. Nakonec zalijeme zakysanou smetanou, ve které jsme rozmíchali lžičku mouky a ještě několik minut povaříme. Podáváme s těstovinami nebo knedlíky.