Hovězí na houbách

Suroviny:

  • 4x plátek hovězí maso
  • 1špetka sůl
  • 1špetka pepř mletý
  • 4lžíce rostlinný olej nebo sádlo
  • 1ks cibule velká
  • 1špetka paprika – sladká
  • vepřový vývar nebo z masoxu
  • 250g houby čerstvé nebo mražené
  • 0,3l zakysaná smetana
  • 1lžička hladká mouka

Postup přípravy receptu:

  1. Plátky po obvodu nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a prudce opečeme na tuku. Vyjmeme a do tuku po mase přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme do růžova. Zaprášíme paprikou, přilijeme trochu vývaru, provaříme a přidáme zpět opečené plátky masa a dusíme za občasného podlévání vývarem témeř do měkka. Potom přidáme na plátky nakrájemé houby (podle chuti opepříme a dosolíme) a dusíme, až je maso i houby měkké. Nakonec zalijeme zakysanou smetanou, ve které jsme rozmíchali lžičku mouky a ještě několik minut povaříme. Podáváme s těstovinami nebo knedlíky.