Suroviny:
Maso:
- hovězí mleté maso
- pepř (drcený i mletý)
- drcené sušené chilli
- mleté chilli
- čenek
- súl
- cibule
- nové koření mleté
- majoránka
- muškátový květ mletý
- kmín mletý
- vejce
- worcester omáčka
- strouhanka
Ostatní:
- ledový salát
- plátky sýra
- rajče
- cibule
- plnotučná hořčice
- barbecue omáčka
- vejce
- anglická slanina
- dýňová bulka
- olej
Postup přípravy receptu:
1. Připravíme si mleté hovězí maso, které smícháme s výše uvedenými surovinami a kořením dle chuti a množství masa. Konzistence by neměla být řídká. Jedno vejce na zhruba 0,5 až 0,75 kg masa. Možno dohustit strouhankou.
2. Během přípravy masa můžeme začít smažit anglickou slaninu na slabším plamenu, nakrájet cibuli na tenká půl kolečka a rozřezat dýňové nebo jakékoliv jiné bulky. Doporučuji větší bulky.
3. Z připraveného masa připravíme tenké oválné placky široké podle průměru bulky.
4. Placky z masa smažíme na tuku z orestované anglické slaniny z obou stran, ne příliš dlouho, na silnějším plamenu. Pokud bude chybět tuk, doplníme olivovým nebo řepkovým olejem.
5. Na každou bulku připravíme jedno volské oko.
6.Nyní připravené suroviny a skládáme od spoda na sebe. Spodní část bulky potřeme barbecue omáčkou (1-2 lžičky) a na to položíme plátek masa. Nyní ho potřeme plnotučnou hořčicí (3-4 lžičky) a dáme na něho nakrájenou cibulku a plátek rajčete. Nyní znovu plátek masa, plnotučná hořčice, cibule a nazávěr volské oko, sýr, ozdobíme kouskem ledového salátu a přiložíme vrchní část bulky.
7. Při konzumaci před prvním zakousnutím zmáčkneme burger tak, aby se všechny chutě pěkně promísily a na tolik, aby se nám vlezl do pusy po celé výšce burgeru. Toto je důležitá čast, abychom při každém kousnutí požili všechny vrstvy burgeru.