Boloňské špagety

Skvělé boloňské špagetySuroviny:

  • 1ks cibule
  • sůl
  • 1plechovka rajčata Loupaných
  • 2stroužek česnek
  • pepř mletý
  • špagety
  • bazalka
  • 2ks bobkový list
  • 1,5dl červené víno
  • 100g žampiony
  • parmazán
  • olej
  • 500g mleté maso – míchané

Postup přípravy receptu:

1. Těstoviny na boloňské špagety uvaříme v osolené vodě dle návodu.

2. Omáčka: na oleji osmažíme cibuli, přidáme maso a nakrájené žampiony. Když maso zhnědně, podlejeme vínem. Osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, bobkový list a dusíme 15 minut. Přidáme konzervu loupaných rajčat a dusíme dalších 10 minut. Na závěr posypeme bazalkou.

3. Těstoviny podávame s boloňskou omáčkou posypané parmazánem a sklenkou dobrého červeného vína.