Suroviny:
- 1ks cibule
- sůl
- 1plechovka rajčata Loupaných
- 2stroužek česnek
- pepř mletý
- špagety
- bazalka
- 2ks bobkový list
- 1,5dl červené víno
- 100g žampiony
- parmazán
- olej
- 500g mleté maso – míchané
Postup přípravy receptu:
1. Těstoviny na boloňské špagety uvaříme v osolené vodě dle návodu.
2. Omáčka: na oleji osmažíme cibuli, přidáme maso a nakrájené žampiony. Když maso zhnědně, podlejeme vínem. Osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, bobkový list a dusíme 15 minut. Přidáme konzervu loupaných rajčat a dusíme dalších 10 minut. Na závěr posypeme bazalkou.
3. Těstoviny podávame s boloňskou omáčkou posypané parmazánem a sklenkou dobrého červeného vína.